tiistai 29. huhtikuuta 2014

Oikean elämän Pilvipalvelut


Piti kirjoittaa tänään ihan muusta, mutta yllättävä suruviesti veikin ajatukset ihan toisaalle.

Kaikille teille jotka olette joutuneet viimeisten jäähyväisten äärelle, voimia. Elämä on aina liian lyhyt. Toisilla se loppuu yllättäen, toisilla hiipuu vähitellen, kaikilla se tuntuu jälkikäteen niin lyhyeltä hetkeltä.

Olen itse niitä, joilla on aina huono omatunto, kun yrittää huomioida yhtä, tulee kääntäneeksi selkänsä toiselle. Riittämättömyys on ainainen seuralainen. Elämä on aina niin paljon enemmän. Elämä on randomia, niin kuin nuorisolta olen oppinut. Elämä on epäoikeudenmukaista, elämä on yllätys.

Viimeaikoina on uutisoitu, että nuoriso lainaa vähemmän kirjoja ja käy vähemmän konserteissa. Nuoriso elää verkossa. Verkko on simultaani elämä, siellä tapahtuu aina jotain mielenkiintoista, siellä voi tapahtua mitä vaan. Verkko muuttaa käsitystämme elämästä. Verkossa elämä on ikuista, siellä kuolleetkin elävät. Lähimmäisensä voi tallentaa ja ladata uudelleen ja uudelleen. Verkossa kuolemaa ei ole. Ihminen on jo luonut itselleen ikuisen elämän.

Verkossa voi myös valita, siellä voi luoda elämästään paitsi ikuista, myös jotakin mitä muuten ei voi. Siellä voi valita pois kaiken mitä oikeasti pitää kestää, sietää ja jaksaa. Verkossa sinä olet luoja, sinä päätät.

Oikeassa elämässä hiekka valuu tiimalasissa, eikä meistä kukaan tiedä miten kauan. Oikeassa elämässä valintoja ei voi uusia, tekoja deletoida. Oikeasta elämästä päättää joku muu. Oikeassa elämässä jokainen kohtaaminen on suuri mahdollisuus, jokainen uusi aamu suuri lahja. ” Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.” Lausuttiin kerran vuorisaarnassa. Tämän haluaisin muistaa joka päivä, ei siksi etten välittäisi tulevasta, vaan siksi että välittäisin tästä päivästä, oikeasta elämästä.

 

Pidetään huolta toisistamme.

 

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti